top of page
  • Writer's pictureCentrul PULS

Cum poți susține și apăra viața într-o lume secularizată?


Într-o lume secularizată, în care cu greu îți mai faci loc noțiunile de bine și rău, poate părea imposibil să mai susții dreptul la viață al copiilor nenăscuți.


Dorim să-ți oferim câteva resurse în acest sens, și o posibilă abordare.


1. SUMARIZEAZĂ cazul:

  • Este greșit să ucizi cu bună știință o ființă umană nevinovată.

  • Avortul ucide o ființă umană nevinovată.

  • În concluzie avortul este greșit.


2. FOLOSEȘTE-TE DE ȘTIINȚĂ (embriologie) pentru a răspunde la întrebări precum: "Ce înseamnă făt? Este fătul o ființă umană?"


3. FOLOSEȘTE-TE DE FILOSOFIE pentru a susține dreptul la egalitate de șanse .


“Nu există nici o diferență morală semnificativă între embrionul ce ai fost odată și adultul care ești astăzi, care să justifice uciderea la stadiul incipient. Diferențele de mărime, de dezvoltare, de mediu înconjurător și gradul de dependență nu sunt relevante pentru a afirma că nu aveai absolut nici un drept la viață ca embrion dar ai avea drepturi astăzi, ca adult.”

– Stephen Schwartz.

Contra argument #1: Embrionii sunt prea mici!

Adevarat! Embrionii sunt mai mici decît copiii, copiii sunt mai mici decît adolescentii. Principiul de drepturi egale între oameni presupune că mărimea nu este relevantă. Altminteri bărbații, fiind mai mari decît femeile , ar trebui să aibă mai multe drepturi decît ele.

Contra argument #2: Embrionii sunt în pîntec!

Adevarat! Unde ești NU determină ceea ce ești. Locația nu este relevantă în fața conceptului de drepturi egale între ființele umane. Nu ești considerat o ființă umană inferioară doar pentru că nu te afli în casa ta ci pe stradă. Fie că se află în pîntec sau este ieșit pe jumătate afară, în timpul nașterii, bebelușul este o ființă umană cu drepturi și șanse egale. Dacă bebelușul nenăscut nu este încă o ființă umană, schimbarea locației nu-i va schimba cu nimic valoarea.

Contra argument #3: Embrionii nu sunt conștienți !

Adevărat! Copilașii sunt mai puțin dezvoltați cognitiv decît adolescențții. Oamenii sub anestezic general, în timpul operatiei, nu sunt conștienți. Asta nu înseamna că cineva are dreptul să îi omoare doar pentru că nu sunt conștienți.

Contra argument #4: Embrionii sunt încă dependenți!

Adevărat! Toți pruncii, copilașii și chiar adolescenții sunt dependenți de alții. Bătrînii și cei bolnavi sunt dependenți de alții. Cei ce sunt dependenți de insulină nu iși pierd dreptul la viață. Dumnezeu ne învață că cei slabi și care au nevoie de ajutor ar trebui ajutați și nu abandonați sau omorîți. Explicați-le ce înseamnă avortul cu adevarat !


ADEVĂRUL DESPRE AVORT




38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page