RESURSE

Are copilul nenăscut drept la viață?

Este dovedit științific faptul că fătul uman este o ființă vie. Cei care susțin că fătul uman nu are nici un drept, suțin că fătul uman nu este o PERSOANĂ. Aceasta nu inseamnă că el nu are valoare instrinsecă și drept la viață. Sunt multe ființe vii pe fața pământului care nu sunt persoane și totuși au valoare și drepturi. Spre exemplu, în unele tări, este interzis prin lege să distrugi ouă de vultur. De ce? Pentru că puiul de vultur, aflat încă sub găoace, are valoare și drepturi. Oare nu ar trebuie să atribuim cel puțin aceeași valoare unui bebeluș? Să nu uităm că inima bebelușului începe să bată la 21 de zile. Imediat încep să i se dezvolte ochii și urechile. Acest "ceva" care se dezvoltă în pîntecele tău nu este doar un țesut inert, fară viață. Este o...VIAȚĂ. Așa dar, o fiiință vie nu trebuie să fie o persoană pentru a avea valoare intrinsecă și drept la viață.

E trupul meu fac ce vreau cu el.

Aceasta este argumentul cel mai des întâlnit. Și este adevărat. Doar că, fătul nu este trupul tău, ci este un trup ÎN trupul tău. Nimeni nu întreabă o femeie însărcinată: "Ce-ți mai face trupul? ci întreabă: "Ce-ți mai face copilașul ?", nu-i așa?

Avortul este legal, prin urmare este bun.

Foarte multe lucruri sunt legale, dar nu sunt bune, cum ar fi fumatul sau alcoolismul. Legile și părerile oamenilor se schimbă foarte repede. Nu te lua după sistemul judiciar pentru a lua decizii morale în viață.

Are femeia dreptul să decidă soarta copilului ei?

Se spune că femeia are dreptul să întrerupă sarcina în orice moment, în orice circumstanță și din orice motiv. Este acesta un lucru moral? Da, doar atunci când considerăm că fătul uman nu are nici valoare și nici drepturi. Pe de altă parte, atunci când femeia dorește să păstreze sarcină, acel făt capătă automat valoare și drepturi. În acest caz, societatea, împreună cu legile ei, poate acuza o femeie de omucidere, dacă aceasta ucide fătul. De aici se naște dilema și întrebarea: "Pe ce bază morală decide mama dacă un făt are valoare și implicit drept la viață? Cine dă valoare fătului și drept la viață într-un caz și le răpește în cel de-al doilea caz? 

Este avortul o crimă?

Majoritatea oamenilor nu contestă faptul că a omorî un bebeluș după ce se naște, este o crimă odioasă. Dar aceeașioameni consideră perfect acceptabil să omori același bebeluș, la câteva luni înainte de a se naște. Copilul nenăscut este o ființă umană cu drept la viață încă din momentul concepției. Avortul opreșe o inimă care bate. 

 

GALERIE VIDEO

 

LINKURI UTILE

Serviciile noastre sunt acreditate și licențiate de ministerul Muncii și Protecției Sociale din România.