Resurse

Înainte de a face avort, încearcă să găsești răspuns la următoarele întrebări:

1. Are copilul nenăscut drept la viață?2. Pot să fac ce vreau cu trupul meu?

3. Dacă avortul este legal, este el și moral?

Creative Thoughts
saptamana 12-genele.jpg

Are copilul nenăscut drept la viață?

Este dovedit științific faptul că fătul uman este o ființă vie. Cei care susțin că fătul uman nu are nici un drept, suțin că fătul uman nu este o PERSOANĂ.

Aceasta inseamnă că el nu are valoare instrinsecă și drept la viață.

 

Sunt multe ființe vii pe fața pământului care nu sunt persoane și totuși au valoare și drept la viață, spre exemplu puiul de vultur.

În unele tări, este interzis prin lege să distrugi ouă de vultur. De ce? Pentru că puiul de vultur, aflat încă sub găoace, are valoare și drept la viață.

Oare nu ar trebuie să atribuim cel puțin aceeași valoare unui bebeluș?

 

Să nu uităm că inima bebelușului începe să bată la 21 de zile. Imediat încep să i se dezvolte ochii și urechile. Acest "ceva" care se dezvoltă în pîntecele tău nu este doar un țesut inert, fară viață. Este o...VIAȚĂ. Așa dar, o fiiință vie nu trebuie să fie o persoană pentru a avea valoare intrinsecă și drept la viață.

Pregnant women sitting on mats touching

Pot să fac ce vreau cu trupul meu?

Aceasta este argumentul cel mai des folosit de cei care susțin și promovează avortul ca fiind singura soluție pentru o sarcină nedorită sau neplanificată. 

 

Este adevărat că tu poți face ce vrei cu trupul tău atâta vreme cât este...trupul tău.

 

Doar că în cazul unei sarcini, trupul tău poartă în el alt trup, cel al copilului tău.

 Nimeni nu întreabă o femeie însărcinată: "Hei, ce-ți mai face trupul? ci întreabă:

"Ce-ți mai face copilașul ?"

Justice

Dacă avortul este legal este el și bun?

Foarte multe lucruri sunt legale, dar nu sunt bune, cum ar fi fumatul sau alcoolismul. Legile și părerile oamenilor se schimbă foarte repede. Nu te lua după sistemul judiciar pentru a lua decizii morale în viață.

Majoritatea oamenilor nu contestă faptul că a omorî un bebeluș după ce se naște, este o crimă odioasă. Dar aceeași oameni consideră perfect acceptabil să omori același bebeluș, la câteva luni înainte de a se naște. Copilul nenăscut este o ființă umană cu drept la viață încă din momentul concepției. Avortul opreșe o inimă care bate. 

Avortul este în primul rând o decizie morală pentru că avortul presupune curmarea vieții unei ființe umane lipsită de apărare.

 
 

GALERIE VIDEO

 

LINKURI UTILE