top of page
  • Writer's pictureCentrul PULS

Centrele pro vita din New York în vizorul autorităților


Statul New York a adoptat o legislație prin care se solicită investigarea și și eventual incriminarea centrelor pro vita pentru că nu oferă avort la cerere. Această inițiativă este un atac direct la adresa acelor grupuri care au perspective ideologice diferite de cele ale puterii.


Această inițiativă legislativă, sub denumirea ei S470/A5499, dă puteri depline statului să investigheze centrele pro vita și să le incrimineze pe motiv că nu oferă avort la cerere ca serviciu de sine stătător.


Comisarul sănătății din New York urmează să inițieze un studiu și să întocmească un raport despre nevoile medicale ale femeilor aflate în criză de sarcină și impactul negativ pe care îl au centrele pro vita având în vedere că acestea nu oferă servicii medicale- adică avort la cerere.


În consecință, comisarul va putea să solicite și să obțină tot felul de informații de la centrele pro vita cum ar fi: rapoarte interne, rapoarte financiare, etc. O comisie formată din 9 membrii va face recomandări ulterioare cu privire la îmbunătățirea serviciilor.


Comisarul va întocmi un raport general final pe care îl va publica pe site-ul instituției. Raportul va cuprinde concluziile studiului și recomandările comisiei.


Această inițiativă legislativă este o armă în plus la îndemâna puterii pentru a lupta împotriva celor care au poziții ideologice diferite în ce privește valoarea vieții copiilor nenăscuți. Se ridică întrebarea: Se vor opri oare aceste atacuri la centrele provita sau vor continua și se vor înteți și pe alte planuri? Rămâne de văzut.


Această inițiativă se pliază pe tendințele la nivel național din Statele Unite de a oferi femeilor acces deplin și nerestricționat la avort.


Inițiativa legislativă urmează să fie votată de guvernatorul democrat Kathy Hochul, o susținătoare a avortului. În trecut, aceasta a lăudat inițiativă unor mari corporații din Statele Unite care s-au oferit să acopere din bugetele proprii cheltuielile de avort pentru femeile din alte state.

sursa: https://www.lifesitenews.com/news/new-york-legislature-passes-bill-to-investigate-pro-life-pregnancy-centers-for-not-doing-abortions/?utm_source=telegram


10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page