top of page
  • Writer's pictureCentrul PULS

Actul sexual la timpul potrivit


A te abține înseamnă să alegi în mod voluntar să nu faci ceva. Atunci când ne referim la sex, abstinența înseamnă ca cineva să aleagă în mod voluntar să nu aibă nicio activitate sexuală înainte de căsătorie. Activitatea sexuală se referă la orice tip de contact sau stimulare sexuală. Abstinența este singura protecție de 100% împotriva consecințelor fizice, emoționale, mentale și sociale ale relaţiilor sexuale înainte de căsătorie.


Abstinența este stilul de viață cel mai sigur și mai sănătos. Asta o recunosc până şi cei mai înverşunaţi dintre cei ce aduc elogii educaţiei sexuale holistice.

Abstinența este o calitate necesară de-a lungul vieții, inclusiv după căsătorie. Ea presupune să te abții de la orice activitate sexuală cu altcineva decât partenerul/partenera de viață.


Se pune întrebarea: care este rolul relaţiei sexuale? Doar să producă plăcere, sau să aducă satisfacţii într-o anumită relaţie? Rolul principal al relaţiei sexuale este reproducerea. Sună dur şi oarecum sec, dar numai într-un anumit cadru de încredere reciprocă relaţia sexuală este deplină şi satisfăcătoare, şi aducătoare de plăcere. Acolo nu este vinovăţie, ruşine, teama de boli şi nesiguranţă.


Relaţiile sexuale înainte de căsătorie au multe efecte, dintre care unele sunt deosebit de periculoase. Dintre consecinţele fizice putem enumera:

-Sarcina nedorită

-Renunţarea la şcoală

-Avortul

-Problemele financiare şi cheltuielile necesare contracepţiei

-Căsătoriile forţate de astfel de situaţii

-Bolile transmisibile sexual

Dar din nefericire efectele nu se rezumă doar la partea fizică.

-Suferinţă emoţională,

-Relaţii rupte,

-Durerea postavort,

-Vinovăţia,

-Dependenţa sexuală.

35 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page