top of page
sus
Sus

SERVICII

  • Consiliere pre avort

  • Consiliere post avort

  • Consiliere psihologică

  • Consiliere socială

  • Educație prenatală

  • Educație parentală

  • Sprijin material pentru mamă și bebeluș
    timp de 2 ani după naștere

Pregnant Woman

Am rămas însărcinată și sunt speriată. Ce să fac?

În mod ideal, venirea pe lume a unui copil este un motiv de bucurie. Sunt totuși situații în care, datorită circumstanțelor sociale, financiare sau familiale, sarcina este considerată o criză în viața unei femei. Să rămâi însărcinată într-un moment nepotrivit al vieții tale nu e deloc ușor. Probabil că te simți confuză, speriată, îngrijorată, supărată, furioasă sau dezamăgită. Toate femeile care trec prin această situație simt la fel. E important să nu fii singură în aceste momente. Un ajutor specializat poate fi de mare folos.

Mă gândesc să fac avort dar nu știu dacă este cea mai bună soluție.

Avortul pare, la prima vedere, o soluție rapidă. Adevărul este că avortul nu rezolvă o criză ci o amplifică, generând o serie de consecințe fizice, psihice și emoționale de lungă durată și deseori ireversibile. Indiferent de care va fi decizia ta, noi vrem să te ajutăm să iei o decizie bine informată. Ia legătura cu noi acum.

Sindromul post avort

Sindromul post-avort a început să se formeze încă din clipa în care te-ai gândit serios la opțiunea avortului. Încă din acel moment ai simțit zbaterea interioară între a-l face sau nu. Ai fi dat orice ca să nu trebuiască să îl faci. Dacă ar fi existat o baghetă magică, ai fi făcut aproape orice ca să o ai. De ce? Pentru că, de fapt, nu ai fi vrut să treci prin acea procedură medicală și nici prin această durere sufletească.

Acesta este sindromul post-avort care a început atunci: un ansamblu de trăiri, întrebări, nesiguranțe, îndoieli... despre tine, despre partenerul tău, despre familia ta, despre viață, despre ”ghinion”, despre ”coincidențe”, și nu în ultimul rând despre copil și despre Dumnezeul în care poate că nu crezi.

Sunt zile, luni sau chiar ani în care această durere poate să stea mută sau poate să strige atunci când apare în calendar ziua aceea... fie a avortului, fie a posibilei nașteri sau atunci când pe stradă apare un copil care are vârsta pe care ar fi avut-o și copilul...

Se poate face ceva? Da, trebuie să se poată face ceva și cu sindromul post-avort! Iar dacă nu reușești să găsești singură calea de scăpare, poate că e momentul să cauți un ajutor.

Avortul lasă răni adânci în sufletul unei femei. Dacă ai făcut un avort și te confrunți cu depresie, noi suntem aici să te ajutăm.

 

Împreună putem să te ajutăm să găsești calea spre vindecare și speranță. Te așteptăm la centrul nostru să vorbești cu unul din specialiștii nostrii.

Vreau să păstrez sarcina dar nu mă descurc să cresc copilul. 

Știm că decizia de a fi părinte vine cu o povară și un angajament financiar de durată. Această decizie presupune un angajament pe viaţă, însă este recompensat din plin. La centrul nostru nu găsești doar consiliere și informare ci și sprijin material practic, potrivit nevoilor tale. Îți suntem alături pe toată perioada pre natală cât și în primii ani de viață ai bebelușului tău.​ Ia legătura cu noi.

Când începe viața?

Viața este un miracol și începe în momentul concepției.

Urmărește acest video pentru a descoperi mai multe despre odiseea sarcinii.

Educație pentru sănătate și integritate sexuală

​Programul MERITĂ SĂ AȘTEPȚI este o cale de comunicare cu adolescenţii pe tema sănătății și integrității sexuale. Prin acest program ne propunem să prevenim sarcinile nedorite în rândul adolescentelor, avortul, bolile cu transmitere sexuală și să construim o cultură a vieții prin educarea societății cu privire la valoarea vieții umane din momentul concepției și până la încetarea ei naturală. Programul se desfășoară în județele Iași, Bihor, Cluj și Botoșani.

bottom of page