• Centrul PULS

Scrisoare deschisă adresată doamnei Alina Gorghiu


Am citit azi articolul dvs. numit ,,Trauma Decretului 770 nu trebuie uitată!”, după ce, iniţial, am văzut o ştire despre poziţia pe care o aveţi despre avort pe R3media. Cum tăcerea e complicitate la moartea unor copii nevinovaţi, vă scriu public aceste rînduri. V-aş îndemna să vizitaţi Aiudul, Biserica de acolo, să citiţi numele de pe pereţi, să vizitaţi osuarul plin de sfinte moaşte, să vă închinaţi sau să aprindeţi o lumînare la mormîntul lui Tache Rodas. Că tot aţi pomenit de comunism şi nu vreţi cumva să ne întoarcem în acele vremuri. Cu ce gînduri v-aţi întoarce de acolo? De bunătate sau de îndemn la crimă? Apropo, răul e biruit doar de bine, de iubire. Nu poți stinge răul cu rău, iar violența naște doar violență. Citiți literatura temnițelor, veți găsi destule lucruri comune între avort și tortura de acolo, de atunci.


Vorbiţi de un drept la avort, de parcă ar fi ceva normal într-o societate democratică. Nu este! Ştiaţi cine a legalizat prima dată avortul? Comuniștii. Cît despre titlul ales, să știți de la mine că o traumă (a avortului) nu vindecă altă traumă. Nu știu femei care să fi fost traumatizate de faptul că nu au putut să își omoare copilul, dar am citit zeci de mărturii ale unor femei rănite de avort sau ale unor mămici care au depășit criza de sarcină, au născut ȘI NU REGRETĂ deloc asta.


Am găsit doar în știre și: ,,Aproximativ 10.000 de românce au murit în perioada 1966-1989 din cauze derivate din proceduri necorespunzătoare de avort, asta însemna 87% din mortalitatea maternă. Acestea sunt doar cifrele oficiale. Câte alte femei au mai murit din aceste motive fără ca noi să știm?” Vă rog să indicați public sursa cifrei de 10.000, căci din ce știu eu, dacă nu greșesc, ESTE FALSĂ.

Subiectul ,,avort” nu s-a reactivat acum în România, ci poate se vorbeşte de el în presă mai mult odată ce Curtea Supremă a S.U.A. a reparat o decizie juridică total eronată, cea din 1973, în Roe vs. Wade (care a dus la moartea a milioane de copii!). Dacă în leagănul democrației nu există un drept constituțional la ucidere, pardon, avort, de ce credeți că România are o altfel de Constituție? Tot legat de aceasta din urmă, vă amintiți de Referendumul din 2018? Ați votat DA? Dacă nu, atunci e de înțeles să promovați uciderea copiilor. Dacă nici măcar nu înțelegeți căsătoria între un bărbat și o femeie ca esențială și ca normalitate, atunci e firesc să aveți alte valori, mai bine zis, non-valori.

Iată o declarație a dvs. din acea perioadă: “Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură şi către un nou eşec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu uneşte, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politică retrogradă. #ajunge”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook. (https://www.europafm.ro/reactii-dupa-esecul.../)


Revenind la articolul cu pricina, nici mișcarea pro-life, nici susținătorii avortului nu au uitat acel decret. Dar cu ce ajută el astăzi? Tot în fraza asta, scrieți: ,,în ţara asta recunoaştem dreptul femeilor la autonomie corporală!” Ce autonomie? Aşa cum unii visează autonomia închipuită a unui ţinut secuiesc, aşa şi dvs. vorbiţi de ceva ce nu există în cazul avortului. Femeia poate decide ce face cu propriul corp, adevărat. Îşi poate extirpa un organ bolnav sau chiar sănătos (de ce ar face asta?), își poate, teoretic, tăia un picior. În numele autonomiei! Dar, în pîntece, nu e corpul femeii, e ALTĂ FIINȚĂ UMANĂ, cu același drept la viață ca al meu sau al dvs. (chiar dacă politicienii români trecuți și actuali nu au fost și nu sunt în stare să protejeze prin lege dreptul la viață de la concepție la moartea naturală, cum ar fi normal în orice democrație autentică. Cine nu dă doi bani pe viață? Regimurile totalitare…). Să știți că o femeie nu are 2 ADN-uri diferite, 2 inimi, 2 creiere, 4 mîini, 4 picioare… Asta spune știința, nu o spun eu. Ceea ce spuneți dvs. despre dreptul femeii de a alege, despre autonomia ei este, de fapt, doar PURĂ IDEOLOGIE, promovată agresiv de cei ce fac miliarde din industria avortului, dar fără nici un temei juridic sau științific. Nu mai vorbesc de criteriul moral, căci toți susținătorii alegerii morții nu știu ce e aia morală, fie ea biblică sau nu. Dacă totuși nu sunt total amorali, atunci înțeleg pe dos moralitatea sau își modifică percepția asupra ei în funcție de diverse interese, primordial pecuniare, în cazul multora.


Acum că am lămurit cum stă treaba cu autonomia corporală, să trecem cu analiza pe text la următoarele fraze:

,,Se pare, din păcate, că mai avem mult de muncă la acest capitol. O spun prin prisma faptului că încă se moare din cauza avorturilor clandestine, încă avem „copii mame cu copii”…Sunt efecte ale absenţei educaţiei sexuale. Tocmai de aceea, nu e de mirare că sunt probleme şi cu popularizarea vaccinului anti-HPV sau că, în multe familii, viaţa intimă este încă un subiect tabu. Un motiv în plus pentru care tinerii habar nu au cum să se protejeze de boli cu transmitere sexuală sau despre opţiunile lor contraceptive.”

Adevărat, mai e mult de lucru, dar, dacă vă pasă de români și de țară, atunci educația ar fi axată pe o sexualitate fără suferință, ucidere și BTS, deci pe promovarea abstinenței pînă la cununie. Să nu rîdeți, dar e singura opțiune valabilă dacă vrem tineri sănătoși, responsabili și familii puternice. Protejează 100% de bolile cu transmitere sexuală și de sarcini ,,nedorite”, spre deosebire de orice metodă contraceptivă, care are o rată mai mare sau mai mică de eșec. Eșecul contracepției se traduce în boli, crize de sarcină și avort deseori, așa că nu avem nici un motiv serios, dacă suntem un politician responsabil, să promovăm contracepția ca soluție! Mamele trebuie sprijinite, prin legislație, să nască, să crească și să își educe copiii, nu să îi omoare! Dacă nu aveți idei de legislație care poate ajuta, citiți, vă rog, comunicatul anual al Marșului pentru Viață din România.


Avorturi clandestine? Aveți o statistică a acestora? Care sunt cauzele fenomenului? Problema aceasta vreți să o rezolvați cum? Hai să facem atunci avortul legal pînă la naștere. Eu sunt convins că avorturi clandestine ar exista și atunci, din motive subiective. Știu că încă avem mulți copii cu copii, dar dacă vreți o statistică reprezentativă, vă rog să eliminați din total fetele de etnie romă, căci e firească la ei căsătoria și nașterea, deși nu sunt majori. Vă îndemn să citiți știrea de aici, https://r3media.ro/unde-sunt-activistii-care-cer.../. Cît despre mamele romînce cu copii, cheia e educația, nicidecum uciderea copiilor din pîntece, pe singurul motiv că mamele lor sunt minore.

Problemele de mai sus nu sunt, cum greșit afirmați, ,,efecte ale absenţei educaţiei sexuale”. Educația sexuală comprehensivă, de lipsa căreia nu ducem dorul, are efecte contrare celor menționate oficial de activiștii ei: ,,· Programele de educație sexuală ale PP învață copiii și adolescenții că sunt „ființe sexuale” care au „dreptul” la plăcere sexuală [8] și că experimentarea și exprimarea sexuală ale copilului sunt sănătoase pentru ei. [9] PP începe sexualizarea copiilor încă de la vârsta de 5 ani, recomandând învățarea copiilor de grădiniță despre cum pot simți plăcerea sexuală prin atingerea părților copului (masturbare).[10] PP promovează și susține în programele sale pentru adolescenți o varietate de acte sexuale periculoase, inclusiv sexul oral și anal [11] și comportamente sexuale periculoase de tip sado-masochist, bondage, joc sexual ce implică acte violente și dominarea unui partener, biciuire, sufocare, înecare etc. [12]

PP susține abolirea legilor ce prevăd acordul părinților, afirmând că tinerii au dreptul la „intimitate” și „confidențialitate” în ceea ce privește viața lor sexuală, consiliere și acces la servicii fară știința sau acordul părinților. PP ajută copiii să acceseze fonduri publice pentru a plăti pentru serviciile „confidențiale” la care apelează (inclusiv consiliere sexuală, sterilizare și așa-zisele „contraceptive de urgență” care au de fapt efect avortiv – „pilula de a doua zi” de exemplu), lucru ce constituie în fapt violarea drepturilor parentale. [13] (…)” (https://www.culturavietii.ro/.../cum-va-arata-educatia.../)


În engleză, puteți urmări: https://www.comprehensivesexualityeducation.org/

Ca mamă, vă doriți să învețe la școală băieții dvs. că sunt normale cele de mai sus?

Într-o familie sănătoasă, sexualitatea nu e subiect tabu. Dar cîte sarcini nu provin din familii bolnave sau disfuncționale, cum ar zice alții? Apropo, nimeni, legal, în afară de părinți nu are dreptul să facă educație sexuală copiilor fără să aducă atingere unor drepturi existente ale primilor. Viața intimă a copiilor și tinerilor și educația în domeniul foarte sensibil al sexualității umane îi privește pe părinți, nicidecum pe stat sau pe unele ONG-uri pro-LGBT/avort/contracepție. Nu e conflict de interese ca lobby-ul pro-avort care cîștigă miliarde din asta să facă educație sexuală în școli, evident favorabilă contracepției și avortului? De ce nu promovează fecioria pînă la cununie și fidelitatea conjugală pînă la moarte? Just follow the money, Mrs. Gorghiu!


Mă străduiesc să fiu cît mai scurt, dar e imposibil, căci sunt multe de zis și de combătut în textul dvs.

Despre vaccinul anti-HPV, vă las doar un link: https://bucovinaprofunda.com/?s=hpv

Despre tineri și protecția împotriva BTS, vă rog să nu îi îndemnați să joace ruleta rusească cu propria sănătate sau viață, promovînd iresponsabil contracepția ne-sigură 100%. Știți soluția reală, am amintit-o deja anterior, nu vă jucați cu viața unor tineri care, poate, vă iau drept model și vă aplică orbește sfaturile ,,înțelepte”! Înțelepciunea acestei lumi e nebunie în fața lui Dumnezeu.

Mă uimiți vorbind de un fenomen ultra-religios în spitale. Unde? Aceea e normalitatea, doamnă! Orice medic sau om din sistemul medical are DREPTUL LEGAL să refuze să facă avort, pe principiul obiecției de conștiință. Puteți citi „Obiecţia pe motive de conştiinţă – drept fundamental al personalului medical” aici: https://asociatiaprovita.ro/resurse/promo/


Lăsînd deoparte inepția termenului de avort terapeutic (nu vindecă pe nimeni, omoară copilul și rănește mama), mare atenție aici: ,,Inca un termen: „avort terapeutic”. Iata câteva definitii pe care le-am gasit pentru el: 1. Oricare dintre diferitele proceduri ce are drept rezultat intreruperea sarcinii de catre un medic calificat. 2. Oricare dintre diferitele proceduri ce are ca rezultat intreruperea sarcinii, in scopul de a salva viata sau de a pastra starea de sanatate a mamei. 3. Un avort provocat din motive medicale (de exemplu, atunci când viata mamei este in pericol).

Din câte se vede, adeptii avortului incearca sa aplice acest termen scenariilor care nu au d