SERVICIILE NOASTRE SUNT

ACREDITATE DE MINISTERUL

MUNCII ȘI PROTECȚIEI

SOCIALE DIN ROMÂNIA

ACREDITAT

 

INFORMARE

CUM SE DEZVOLTĂ BEBELUȘUL TĂU

21 DE ZILE. Inima bebelușului tău bate deja.Imediat încep să i se dezvolte ochii și urechile.

7 SĂPTĂMÂNI. Bebelușul tău se mișca singur.

8 SĂPTĂMÂNI. Fiecare organ al bebelușului tău este așezat la locul lui.

10 SĂPTĂMÂNI. Bebelușul tău poate închide ochii pe jumătate, poate înghiți, se poate strămba puțin și în curînd va putea să zîmbească. Cam la această vîrstă se fac cele mai multe avorturi. Ceea ce este și mai tulburător este că acest mic omuleț poate simți durerea în timpul unui avort. 

42 DE ZILE. Bebelușul tău are primul gând.

CONSECINȚELE AVORTULUI

Pe termen scurt: infecții (de la minore la fatale), sîngerări, febră, tulburări de digestie, perforarea sau ruperea, leziune cervicală, sterilitate (2-5% din avorturi), avort incomplet(sarcina se poate dezvolta in continuare in uter), leziune cervicală

miros puternic al vaginului.

Pe termen lung: crește de 8-20 ori riscul unei sarcini extrauterine, avorturi spontane și nașteri premature, sentiment de vină, tulburări de personalitate, tulburări afective și sexuale

depresie, psihoză de scurtă durată, atacuri de panică, gânduri de sinucidere, crește riscul cancerului de sân (cf.Medical oncology 2010, 3 aprilie)

ALTERNATIVE

Cea mai bună alternativă este păstrarea sarcinii. Decizia de a fi părinte poate părea una greu de luat atunci când simţi că ea pune în pericol relaţiile pe care le ai, situaţia ta financiară sau cariera. Această decizie presupune un angajament pe viaţă, însă este recompensat din plin. Noi îţi suntem alături şi dorim să te pregătim pentru a fi părinte. După 9 luni de sarcină, ideea de a da copilul spre adopţie poate fi cea mai dificilă decizie datorită legăturii emoţionale care s-a creat între mamă şi copil. Însă, dacă  nu eşti pregătită să fii părinte, adopţia poate reprezenta o alternativă care merită să fie luată în considerare. În acest sens dorim să te ajutăm pe tot parcursul procesului de adopţie.

 

VIAȚA ÎNAINTE DE NAȘTERE

 

DEZVOLTAREA INTRA UTERINĂ. FĂT ÎN MĂRIME NATURALĂ

CUM ARATĂ BEBELUȘUL TĂU  LA DIFERITE STADII DE DEZVOLTARE INTRAUTERINĂ
SPRIJINĂ MISIUNEA 
CENTRULUI NOSTRU

Poți face o donație în bani sau produse sau poți dona din timpul tău și să te alături echipei noastre de voluntari inimoși. 

 

Contribuția ta financiară poate salva o viață, poate ajuta o femeie care trece printr-o criză de sarcină, sau o tânără mămică și bebelușul ei nou născut.